Searching...
Thursday, August 27, 2015

Care este cea mai buna puscarie din Romania


Care este cea mai buna puscarie din Romania

Daca intr-un articol anterior am scris despre cea mai rea puscarie din Romania acum a venit randul sa va spun care este cea mai buna. Ei bine, niciuna nu e buna fiindca pana la urma este un loc in care esti privat de libertate, mancarea nu este ca acasa si risti sa te mai si imbolnavesti de ceva boli de piele din cauza dormitului la comun, fiindca se stie ca inchisorile romanesti sunt supra populate, De exemplu, o camera cu 20 de paturi este locuita de aproximativ 30 de detinuti, iar paduchii si raia (scabia) sunt ceva comun pe ordinea de zi.
Dar uite ca desi stiu ca e rau la inchisoare unii oameni tot ajung acolo asa ca daca ar fi sa facem un top al celor mai bune carceri din  Romania ar fi acesta:
1. Penitenciarul Rahova - Bucuresti. De departe cele mai bune conditii de detentie sunt acolo fiindca ai posibilitatea sa iti cumperi aproape orice iti doresti de la magazinul inchisorii cu conditia sa ai bani. Bineinteles ca nu poate fi vorba de bauturi alcoolice sau droguri insa in rest totul este permis. In plus si regimul de hrana este unul normal, cat se poate de echilibrat iar aglomeratia nu este asa de mare ca in alte puscarii. Gardienii nu aplica regulamentul la sange.
2. Penitenciatul Ploiesti. Este curat, gardienii sunt receptivi la problemele oamenilor, strictetea nu este mare iar mancarea e buna. Nivelul de aglomeratie este acceptabil.
3. Penitenciarul Codlea- Brasov. Fiindca se afla in centrul tarii puscaria din Brasov este frecventata de multi detinuti, de oriunde insa nu doar asta atrage acolo, ci si faptul ca regimul de detentie este unul lejer, detinutii au ocazia de a munci in afara inchisorii mai des decat in alte puscarii iar renumeratia primita este mai mare ( media in Romania este de 10% din salariul castigat )
Insa sa nu uitam, in general conditiile dintr-o inchisoare depind in mare parte de comandantul acesteia si de mentalitatea lui asa ca acest clasament se poate schimba oricand, odata cu schimbarea sefilor din conducere.

1 comments:

 
Back to top!